BeGeVege Festival – Ciljevi

BeGeVege Festival

Ciljevi BeGeVege festivala koji je osnovan 2015. godine od strane NVO udruženja Sloboda za životinje, su promovisanje miroljubivog i održivog načina života. Već četiri godine aktivno podržavamo i promovišemo sve kompanije koje svoje proizvode baziraju na prirodnim materijalima i ekološkoj proizvodnji.

BeGeVege festival promoviše:

  • Zdrav i aktivan život u skladu sa prirodom
  • Ishranu proizvodima biljnog porekla
  • Odevanje odećom od prirodnih i veštačkih materijala, eko-kože ili eko-krzna
  • Korišćenje kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama
  • Miroljubivu poljoprivredu i gazdinstva organske poljoprivrede
  • Ostale proizvode dobijene bez nasilja nad životinjama

Najznačajniji cilj BeGeVege festivala je promovisanje miroljubivog načina života, života bez nasilja nad životinjama. Takav život podrazumeva ishranu proizvodima biljnog porekla, odevanje odećom dobijenom bez nasilja nad životinjama, korišćenje kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama. Borba za osnovna prava životinja, slobodan život životinja u skladu sa svojom vrstom i životnim staništem je od najvećeg značaja za dalji napredak čoveka.

Kao što je rekao Mahatma Gandi – “Veličina nacije i njenog moralnog napretka može se meriti načinom na koji se tretiraju njene životinje”

Festival pruža podršku gazdinstvima organske i miroljubive poljoprivrede. Razvoj i podrška preduzetnicima koji se zalažu za slične vrednosti je od krucijalnog značaja za borbu protiv nasilja i za prava životinja. Zajedničkim snagama možemo da menjamo svet i edukujemo širu javnost o veganstvu i zdravijem načinu života. Stvaranjem zajednice koja će pozitivno uticati na okruženje i umrežavanjem ljudi radi kreiranja novih ideja i proizvoda možemo podstaknuti ljude na aktivniji i zdraviji život sa više ljubavi.

Takođe, cilj festivala je podizanje ekološke svesti. To uključuje podsticaj na reciklažu koji se na festivalu ostvaruje u okviru propratnog programa za reciklažu. Festival stavlja akcenat, podstice i usmerava javnost ka razvrstavanju otpada, korišćenju obnovljivih izvora energije i štedljivom postupanju sa njom.

Humanitarni karakter festivala još više je uveličan propratnim programom za podrsku nezbrinutoj deci u vidu prikupljanja odeće i pomoći u rešavanju njima najznačajnijih problema.

Pri ostvarivanju ciljeva će nam pomoći svi oni koji se zalažu za iste vrednosti, svi oni koji na bini žele pokazati svoju stručnost, muzičke i umetničke talente i umeća kao i zanimljive veštine i svi oni koji svoje proizvode i biznis baziraju na miroljubivom odnosu sa životinjama.

Svi Vi koji imate dobar primer iz prakse ili vizije koje doprinose ostvarivnju ciljeva festivala, a želite da ih podelite sa učesnicima i posetiocima festivala, dobro došli ste na binu i mozete se prijaviti za učešće!

FESTIVAL ZDRAVLJA, VEGANSKE ISHRANE, MIROLJUBIVOG I ODRŽIVOG NAČINA ŽIVOTA

Kontakt

© 2024. BeGeVege Festival. Sva prava zadržana.