Radionice 2019

Propratni program i radionice na BeGe Vege 2019

Pozorištem protiv klimatskih promena na BeGe Vege festivalu (predstava)

climatechangetheatreactionPozorišna akcija protiv klimatskih promena je međunarodni pokret koji ima za cilj da podigne svest o ključnom pitanju današnjice – klimatskim promenama.

Došao je trenutak da i Beograd postane značajni deo ove akcije. Pridružite nam se 13. oktobra sa početkom u 20 č. na Dorćol placu i prisustvujte javnom čitanju 5 kratkih drama međunarodno priznatih dramskih pisaca.

Svake drame na svoj način tematizuju klimatske promene, ali se dotiču i drugih srodnih tema. Životinjska prava, veganstvo, nebriga i neznanje o našim izvorima hrane, zagađenje životne sredine, neophodnost kolektivne i individualne odgovornosti za klimatske promene, kako ćemo biti zapamćeni u istoriji – samo su neke teme koje su našle svoj put do sledećih pet drama:

  1. El Toro Sagrado, Sveti bik – Mindi Dikstajn

  2. Tamo gde žive orlovi – Elejn Avila

  3. O toj štangli čokolade – Džoan Lipkin

  4. Šest polarnih medveda – Alister Emerson

  5. Homo sapiens – Šanta Bilodo

Vreme trajanja: približno 45 minuta

Organizacija: Džoan Lipkin i That Uppity Theatre Company

Režija: Džoan Lipkin

Dramaturgija: Borisav Matić

Prevod: Marijana Brščić i Borisav Matić

Gluma: Slavoljupka Pavlović, Bojana Simić, Andrijana Tomić i Matija Stefanović


Pričajmo o životinjama! (radionica za decu) - Marina Ranđelović

marinaMarina Ranđelović je diplomirani logoped sa višegodišnjim iskustvom u praksi.
Tvorac je prve iOS mobilne logopedske aplikacije, radi kao logoped u Vojnomedicinskom centru na Novom Beogradu i već 5 godina je stručni saradnik PU ,,Mudrica i dobrica”.
Sa drugarima će 12.10.2019. u 17 č. crtati, bojiti i pričati o životinjama, izmišljati nove, smišljati smešne, a i one strašne životinje. Dođite da zajedno stvaramo i crtamo priče gde se maca i kuca vole, gde se lija i koke druže i gde vuk sa ovcama šeta.


Dečji program sa Jelenom Nikolić!

Jelena Nikolić je diplomirani tehnogol, koji u slobodno vreme drži mnoge kreativne radionice kao što su pravljenje mozaika od žitarica i mahunarki, pravljenje buketa od povrća, radionica kreiranja modela od papira (origami) i mnoge druge.
Dragoceno iskustvo u radu sa decom, kreativne veštine koje poseduje kao i entuzijazam i pozitivna energija, koji su njena glavna obeležja, mnogi su od razloga da dovedete svoje mališane na upravo neku od pomenutih radionica i time im obezbedite divno druženje i zabavu.

Pravljenje mozaika od žitarica i mahunarki 12.10.2019. u 12 č. 
Radionica kreiranja modela od papira-origami 12.10.2019. u 13 č.
Pravljenje buketa i životinja od povrća 13.10.2019. u 13 č.

Crtanje, bojenje, lepljenje 12.10.2019. u 14 č. i 13.10.2019. u 12 č. i 14 č.

Mjau-vau ekspert (radionica za decu) - ARS

mjauvauMJAU-VAU EXSPERT radionicu organizuje Animal Rescue Serbia (ARS) – neprofitno udruženje građana koje dobrovoljno spašava životinje u Srbiji.
Radionica je namenjena deci školskog uzrasta. U ovih 45 min. kroz teorijske i praktične vežbe deca uče kako pravilno da prilaze životinjama, kako da se ponašaju pri susretu sa nepoznatim životinjama (čoporom pasa i sl.) i mnoge druge korisne stvari.
Zato u subotu 12.10.2019. u 16č. dođite da zajedno izgradimo nove generacije koje će brinuti o životinjama i edukujemo ih kako da pri tome vode računa i o sopstvenoj bezbednosti.


Vege doručak na tri načina (radionica) - Daniela Tepša

sitafitDaniela, po struci nutricionista-dijetetičar i autor bloga sitafit.com, držaće nam 12.10.2019. u 11.45 radionicu na kojoj ćete čuti za tri različita recepta za doručak i njihov nutritivni sastav, praktične savete, svakodnevne jutarnje rutine i sve nutrijente koji su važni za dobar početak dana.


 

Kompostiranje - prvi koraci, detaljno uputstvo (radionica) - Milja Vuković

Jedan način da se savesno odnosimo prema sopstvenom organskim otpadu jeste da kompostiramo. Na terasi ili u dvorištu, potrebne su dve kante i malo volje i ova sasvim prirodna transformacija iz kuhunjskog otpada u dragocenu zemlju može da započne. Dođite da saznate kako u subotu 12.10.2019. u 16.45!
Domaće, a vege! (radionica) - Aleksandra Janković

Aleksandra je dugogodišnja veganka i aktivistkinja, koju možda već znate po tradicionalnim vegan večerama u zadruzi Oktobar, na kojima se možete sladiti njenim kulinarskim malim remek-delima. Sva jela su uvek na donacije, koje su usmerene za zbrinjavanje velikog broja kuca i maca o kojima Aleksandra sa svojim suprugom brine.

Na ovogodišnjem festivalu će nam pokazati kako jedan vegan sprema tradicionalna jela na koja ste već navikli, ali na veganski način!

S obzirom na to da je iznad svega praktična, svako jelo će koštati ispod 500 dinara! U nedelju u 15.15 počastiće nas ćuftama od graška, namazima od zelenog paradajza i suncokreta i kolačima pod nazivom Očajni kolutići, čija je priprema toliko jednostavna, da ih mogu praviti i deca.

Lagani proteini (radionica) - Vegessence

vegessenceNa radionici koju u nedelju 13.10.2019. u 12.45 vodi prvi beogradski veganski restoran naučićete kako da 

napravite tofu od nauta, tahini sa nanom i narom, kao i rižoto sa bundevom. Dođite da zajedno spremimo pravu malu gozbu!


Buvljak "Radost davanja"

Predstavnici grupe sa Fejsbuka pod nazivom „Radost davanja“, čiji je cilj podsticanje međusobnog deljenja stvari i poklanjanja onih koje nam više nisu potrebne, će nam na predstojećem BeGe Vege festivalu organizovati štand na kojem će biti izložene stvari koje su članovi grupe priložili kao doprinos prodaji. Sav prilog od prodaje biće namenjen zbrinjavanju životinja sa ulice.


Hoteli za pčele (radionica za decu i roditelje) - Svetlana Blagojević Stefanović

hoteli_za_pceleNa radionici u nedelju 13.10.2019. u 16.30 ćete saznati zašto su pčele važne i kako da im pomognete kroz pravljenje hotela i pojilica za njih.

 

Spasimo pčele za bolju budućnost budućih generacija!

FESTIVAL ZDRAVLJA, VEGANSKE ISHRANE, MIROLJUBIVOG I ODRŽIVOG NAČINA ŽIVOTA

Kontakt

© 2024. BeGeVege Festival. Sva prava zadržana.